ZABAVNA SPROSTITEV V PARKU TIVOLI

IGRANJE GOLFA OB VEČERNEM AMBIENTU

Zgodovina

Prva omemba igrišča za minigolf v Evropi seže v leto 1926. Igrišče je naredil Fr. Schröder v Hamburgu, Nemčiji, zaradi lastnega navdušenja nad hitrorastečimi igrišči v Ameriki.

Leta 1930 sta se Edwin O.Norman in Eskil Norman vrnila iz Združenih državna Švedsko, kjer sta živela par let in bila priča minigolf “booomu” v Ameriki. Leta 1931 staustanovila podjetje “Norman och Normans Miniatyrgolf” in začela proizvajati standardizirana igrišča za minigolf na švedskem trgu. Igrišča sta gradila po javnih površinah, parkih in ostalih primernih lokacijah.

Švedsko minigolf igrišče je prvotno imelo leseno kvirštirikotne oblike, s peščeno igralno površino. Medtem ko so američani uporabljali za podlago klobučevino. Ta našvedskem ni dosegla popularnosti vse do 1960, od takrat pa je bila uporabljena kot edina primerna podlaga v Skandinaviji in Veliki Britaniji, saj se na njej lahko igra v vseh vremenskih razmerah. Ostali primerni materjali so beton in njemu podobne zmesi.

Švedska Minigolf Zveza je bila ustanovljena leta 1937 in je najstarejša športna organizacija na svetu. Ostale zveze so bile ustanovlje nekasneje, v poznih 50.letih, zaradi post vojnih ekonomskih razmer.

Kako pa je danes? Vedno bolj se spet uveljavljajo proge postavljene v naravnem okolju.
Naša prestolnica se lahko pohvali s prenovljenim igriščem za minigolf v parku Tivoli, katerega začetki segajo v leto 1967. Večina nas je vsaj enkrat obiskala igrišče za minigolf s starši ali starimi starši in na to nas vežejo močni nostalgični spomini.

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri