KDO SMO?

Prvo minigolf igrišče v Ljubljani je na isti lokaciji nastalo leta 1967.

V začetku 21. stoletja je popularnost začela padati in igrišča so začela propadati. Ker se pa ljudje z nostalgijo spominjamo starih časov, obenem pa se trendi ponavljajo in je retro spet “in”, smo leta 2013 v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (MOL) in Javnim zavodom Šport Ljubljana obnovili in oživili vse steze za minigolf in lokaciji povrnili nekdanji blišč. Dandanes boste lahko pri nas uživali v igri minigolfa, naše prijazno osebje pa vam bo postreglo s toplimi ali osvežilnimi pijačami, torticami ali sladoledom.

ZGODOVINA

Prvo minigolf igrišče v Ljubljani je na isti lokaciji nastalo leta 1967.

Prva omemba igrišča za minigolf v Evropi seže v leto 1926. Igrišče je naredil Fr. Schröder v Hamburgu, Nemčiji, zaradi lastnega navdušenja nad hitrorastečimi igrišči v Ameriki. Leta 1930 sta se Edwin O.Norman in Eskil Norman vrnila iz Združenih državna Švedsko, kjer sta živela par let in bila priča minigolf “booomu” v Ameriki. Leta 1931 staustanovila podjetje “Norman och Normans Miniatyrgolf” in začela proizvajati standardizirana igrišča za minigolf na švedskem trgu. Igrišča sta gradila po javnih površinah, parkih in ostalih primernih lokacijah.

Švedsko minigolf igrišče je prvotno imelo leseno kvirštirikotne oblike, s peščeno igralno površino. Medtem ko so američani uporabljali za podlago klobučevino. Ta našvedskem ni dosegla popularnosti vse do 1960, od takrat pa je bila uporabljena kot edina primerna podlaga v Skandinaviji in Veliki Britaniji, saj se na njej lahko igra v vseh vremenskih razmerah. Ostali primerni materjali so beton in njemu podobne zmesi.

Švedska Minigolf Zveza je bila ustanovljena leta 1937 in je najstarejša športna organizacija na svetu. Ostale zveze so bile ustanovlje nekasneje, v poznih 50.letih, zaradi post vojnih ekonomskih razmer.

 

Kako pa je danes? Vedno bolj se spet uveljavljajo proge postavljene v naravnem okolju.

Naša prestolnica se lahko pohvali s prenovljenim igriščem za minigolf v parku Tivoli, katerega začetki segajo v leto 1967. Večina nas je vsaj enkrat obiskala igrišče za minigolf s starši ali starimi starši in na to nas vežejo močni nostalgični spomini.

KAJ PONUJAMO:

Minigolf

Igrišče ponuja 18 igralnih stez

Mini cafe golf

Za odlično sprostitev

Glasbeni dogodki

Zabava dolgo v noč

Rojstni dnevi

Vaši malčki bodo navdušeni

Zaključene družbe

Za službene ali privatne zabave

Park Tivoli – Ljubljana

Celovška cesta 25
(030) 333 631
info@minigolftivoli.si

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri